Direktor Višnjika Denis Karlović danas je donio odluku kako klizališta na otvorenom neće biti. Iako su se s vlasnikom opreme u načelu dogovorili povoljniji uvjeti nego ranijih godina, to s obzirom na zadane propise nije bilo dovoljno kako bi klizalište moglo biti postavljeno bez značajnih gubitaka u blagajni društva, koji bi se mjerili i u stotinama tisuća kuna.

- Prvo, ograničen je broj na 25 klizača na ledu, koji cijelo vrijeme moraju nositi maske i držati razmak jedni između drugih. To je u stvarnosti teško provesti, a i značajno snižava mogući prihod od ulaznica. Drugo i još važnije je da se ne može postaviti šator, pa čak niti nadstrešnica koja bi štitila led od nepovoljnih vremenskih uvjeta, kaže Karlović.

Bez nadstrešnice klizalište ne bi radilo čim bi došlo malo južine - na višim temperaturama kiša bi rastopila led i onda bi se ponovno morao stvarati dva dana. Ako znamo da bi se i nakon svakog sata klizalište moralo dezinficirati, jasno je da troškovi rastu, a prihod je upitan.

- Željeli smo svake godine imati klizalište na Višnjiku, ali mislim da je u ovim okolnostima to u Dalmaciji nemoguće, a pitanje i kakve će biti mjere za 10-15 dana. Pričekat ćemo još neko vrijeme i klizalište postaviti kada to dopuste epidemiološke prilike, kaže Karlović.