Obitelj pokojnog generala Janka Bobetka, koji je nedavno dobio postumnu nagradu Grada Zadra za životno djelo, odrekla se iznosa koji se dodjeljuje dobitniku te ga namijenila za obitelji zadarskih branitelja u teškom materijalnom stanju.

Nakon što je Bobetkova obitelj gradonačelniku Branku Dukića izrazila želju da se iznos donira u ovu svrhu, generalov sin Ante Janko Bobetko sastao ses gradonačelnikovim savjetnikom Tihomirom Bakarićem, koji mu je prezentirao pet obitelji kojima bi pomoć dobro došla.

- Prije nego sam se našao s gospodinom Bobetkom sastao sam se s predstavnicima braniteljskih udruga, koji su dali po jednu obitelj koja se nalazi u teškim materijalnim, socijalnim i zdravstvenim problemima. Kao predstavnik Termita osobno sam predložio obitelj jednog branitelja iz Škabrnje koji je teško obolio, ima petoro djece, a žive na jednoj plaći. Gospodin Bobetko složio se s našim prijedlozima, te smo do danas isplatili iznose za četiri obitelji, a uskoro ćemo i petoj. Pazilo se da iznosi idu na žiro račune koji ne bi podlijegali ovrhama, rekao nam je Bakarić.

Kada se iznos nešto veći od tridesetak tisuća kuna podijelio na pet obitelji, svakoj je pripao iznos od 6.700 kuna. Svima njima od samog novca draža je gesta koju je pokazala obitelj legendarnog generala.