Vikend radionice koje će se održati ovog vikenda, od 21. do 22. studenog, dio su projekta Društva 20000 milja „Spojimo prirodu i društvo - Silba" koji je začetak budućeg kratkog programa neformalnog obrazovanja. 

Tim se program želi suradnjom s otočnim stanovništvom bolje upoznati prirodno bogatstvo otoka u vidu ljekovitog i eteričnog bilja te kukaca koji nastanjuju otok kao potencijal za novi vid turističke ponude koja počiva na prirodnoj baštini otoka te proizvodima i uslugama iz prirode korištenih na održivi način.

- Kroz nekoliko dinamičnih radionica ovaj vikend želimo iskusiti prirodna bogatstva Silbe iz druge perspektive - stoga organiziramo radionice kako bismo svim zainteresiranim pružili alate i način da se upoznaju pobliže s prepoznatljivim kukcima i biljkama ovog šumovitog zelenog otoka, istražiti ih, promatrati te naučiti korisne stvari koje mogu doprinijeti vlastitom razvoju, kao i razvoju otoka na održiv način, najavili su organizatori.

Zainteresirani za sudjelovanje okupit će se na Silbi 603 (Silba Blu Diving Center). Sav potreban materijal za radionice je osiguran. Nije nužno sudjelovanje na svim radionicama.

Terenska entomološka radionica - postavljanje klopki za kukce
subota,   21. 11. 11:00 - 14:00

Terenska entomološka radionica - promatranje noćnih leptira
subota,   21.11. 18:00 - 20:00

Entomološka radionica - izrada hotela za kukce
nedjelja,   22.11. 10:00 - 12:00

Radionica izrade prirodne kozmetike
nedjelja,   22.11. 13:00 - 16:0

Ovaj projekt izvodi se uz financijsku podršku Grada Zadra, Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka.