Već nekoliko dana u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku priprema se hrvatska seniorska reprezentacija u futsalu za dvije kvalifikacijske utakmice za SP. Hrvatskoj će suparnik biti Češka, najprije u subotu, 7. studenoga 2020. u Zadru, potom u uzvratu 10. studenoga 2020 u Brnu.

- Pripreme idu svojim tijekom. S prvotnoga popisa kandidata za ove dvije utakmice otpao je jedan dio igrača jer su bili pozitivni na testiranju za COVID 19, neki i zbog ozljeda, a među njima je nekolicina standardnih reprezentativaca. No, što je, tu je, svi igrači koji se u Zadru pripremaju motivirani su i bit će spremni - rekao je za Višnjik.hr izbornik Mato Stanković.

U predstojećim dvjema utakmicama za plasman na SP valjat će ostvariti pozitivan rezultat.

- Rekao bih da smo i Češka i mi iznivelirani, da smo tu negdje, a obje su reprezentacije prošle prethodne kvalifikacije koje su bile zahtjevne. Procjenjujem da su nam izgledi 50:50, odlučivat će nijanse.

Sportska forma kandidata za reprezentaciju zadovoljavajuća je, ali...

- Bilo je prekida u natjecanju zbog okolnosti oko koronavirusa, izostanaka i slično, ali smo ovih dana u Zadru sve to nastojali prevladati i doći do što više razine igre.

Za utakmicu s Češkom 7. studenoga u Zadru kandidati su Luketin, Primić i Vuković (vratari), te Marinović, Jelovčić, Novak, Perić, Matošević, J. Suton, L. Suton, Daničić, Kuraja, Đuraš, Horvat i Postružin.