Prošle godine u ovo vrijeme već su bile otvorene ponude za popularne adventske kućice, čiji su iznosi dosezali i do 62 tisuće kuna! Ove godine sve je i dalje pod velikim upitnikom.

- Radi situacije s epidemijom nije sigurno da će se Advent organizirati kao i prošlih godina s kućicama postavljenim na planiranim lokacijama (starim i novim), odgovorio nam je na upit o raspisivanju novog javnog natječaja direktor Tržnice Tomislav Letinić upućujući nas na Turističku zajednicu grada Zadra za više informacija.

U TZ-u ni u doba korone ne odustaju od Adventa u Zadru, no zbog neizvjesne epidemiološke situacije s detaljima prilagođenog programa ne mogu izaći do zadnjeg trena. Dok se cijela situacija ne iskristalizira, zaziva se prvenstvo zakupa za zadarske ugostitelje.

- Moja inicijativa je da zadarskim ugostiteljima, ako bude interesa, omogućimo pravo prvenstva na zakup kućica, kako bi im olakšali jako tešku zimu. Cijena najma kućica trebala bi biti simbolična jer će sve biti pod upitnikom, pa će ulaženje u takvo nešto biti veliki rizik. Time bi im poslali poruku da se cijeni njihova uloga u ovom gradu, a spriječili bi otkaze, poručio je HDZ-ov vijećnik Tomislav Dražović na posljednjoj sjedici Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Branko Dukić prihvatio je njegovu inicijativu ističući kako je gradska uprava i dosad izlazila ususret ugostiteljima s različitim mjerama pomoći.

- Naša intencija je da se u gradu Zadru nešto događa, mi bismo to voljeli, no sve mora biti u skladu s mjerama, istaknuo je Dukić.