ZADAR- Radnici pogona u Gaženici, na prostoru nekadašnje Otočanke i jedan nesretni pas, otkrili su javnosti postojanje otvorenog rezervoara na kojem se natalažilo metar dubine mazuta.

Iz njega su jučer vatrogasci izvlačili psa u akciji koja nije bila nimalo bezopasna. Taj pas je mjesecima lutao po tom zapuštenom prostoru u potrazi za hranom koju je najčešće i dobivao od radnika Sub Mission, koji su i čuli njegov lavež traženja pomoći. U pomoć su pozvani vatrogasci koji su ga uspjeli izvući, što je i snimljeno. 

- Oduševili su me vatrogasci koji su nam rekli kako su njih još u školi učili kako je svaki život jednako vrijedan njihovog spašavanja, kako čovjeka tako i životinje, kazao nam je dan poslije Ivan Cukarić, profesionalni ronilac. Kako je pas završio u tom rezervoaru, pitanje je na kojeg nemaju odgovor.

Najupečatljiviji trenutak tog nesvakidašanjeg događaja bio je kada su vatrogasci govorili kako su pozvali veterinarsku službu za zbrinjavanje koja će ga vjerojatno eutanazirati, a pas se naglo trznuo i pobjegao. Kao da je razumio što mu se sprema. Na žalost, pas čija je dlaka natopljena mazutom, ne može ni očekivati bolju sudbinu. Teško da će preživjeti s takvim onečišćenjem kojeg su, pričaju nam iz Sub Mission, oni sami teško skidali i s odjela vatrogasca koji je ušao u rezervoar da bi izvadio psa.

Kako je izgledala ta akcija, vidljivo je na video snimci koju smo dobili od susjeda i svjedoka akcije spašavanja psa koji se gotovo utopio u mazutu.


View on YouTube

Jadna beštija, komentirali su izvučenog psa sudionici spašavanja koji su poslije u blizini vidjeli masnog i zacrnjenog bekućnika.