Na objavu o stavljanju na dvevni red sjednice Gradskog vijeća točke o uklanjanju spomen obilježja s Muraja reagirao je predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Zadra Miljenko Letinić.

- Mi  nismo tražili da se ide na Gradsko vijeće u raspravu o izmetanju Antifašističkog spomenika na Muraju. Mi smo (Letinić Miljenko, predsjednik UABA GZ, Nikola Dobre, predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Zadarske Županije, Joso Štulina, potpredsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH) tražili da se ostavi spomenik tamo gdje stoji 40 godina.

Zašto ne spominjete Deklaraciju o antifašizmu koju je donio Sabor RH 13. 4. 2005? Srušili ste 3.000 spomenika antifašistima koji su vam donijeli slobodu. Danas to opet radite u 21. stoljeću. Da nije bilo naših antifašista, ne bismo danas imali Hrvatsku. Svađate hrvatski narod! Bolje da se pobrinete da mladi ne odlaze iz našeg Zadra i Lijepe naše Hrvatske. Sramite se, to su odluke koje mogu donijeti samo mrzitelji Hrvatske. Kako se ne bojite Boga u kojeg vjerujete?, pita Letinić.