Predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić demantirao je jutros navode vijećnika SDP-a Daniela Radete da na sutrašnjoj sjednici neće biti novinara. Vrančić kaže kako je jučerašnju nazočnost predsjednika klubova u Gradskoj upravi, koji su tamo došli zbog sjednice Odbora za dodjelu javnih priznanja, iskoristio za dogovor oko organizacije sjednice. Postavilo se pitanje kako će se osigurati nazočnost vijećnika i novinara zbog nove odredbe Stožera da nekom javnom okupljanju može nazočiti najviše 50 osoba.

- Imamo obvezu među svima osigurati dva metra razmaka, ali imati u vidu i konačnu brojku od 50 osoba, koja ne može biti veća, sve da se sjednica prebaci u dvoranu na Višnjiku. Rekao sam da ćemo tijekom dana pronaći rješenje, tako da smo na kraju uspjeli osigurati mjesto za petnaestak novinara. Svim medijima je upućen dopis da prijave novinare, zbog obveze da se njihova imena dostave Stožeru, kaže Vrančić.

Na sjednici neće biti niti skraćenja Akutalnog sata i rasprave, kako Radeta tvrdi, ali je Vrančić isto tako zamolio predsjednike klubova da vijećnicima ukažu na potrebu racionalnog korištenja vremena.

- S obzirom da je koronavirus najopasniji u zatvorenom prostoru s više osoba, u kojemu nema prozračivanja, zamolio sam ih da se drže minuta koje imaju na raspolaganju kako bi u predviđenom trajanju od jednog sata svi mogli postaviti pitanje.

Za medije i građane koji žele pratiti rad Gradskog vijeća i ovoga će puta na gradskim stranicama biti osiguran prijenos uživo.