U sklopu programa proslave Dana grada Zadra 23. listopada 2020. održat će se konferencija koja će ugostiti brojna renomirana imena s kulturne scene, "Pogled u budućnost".

Glavna tema konferencije je sudioničko upravljanje u kulturi i promišljanja rada kulturno-umjetničkih centara danas gdje će posjetitelji imati prilike čuti o perspektivama i izazovima demokratskih kulturnih politika za 21. stoljeće, o praksi civilno-javnog partnerstva Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade - POGON kao i Centra za urbanu kulturu - Kino Šiška iz Slovenije, ali i o praksama gradskih uprava - Grada Splita i Grada Zadra. Osim toga, bit će riječi o razvoju publike, ali i o promišljanju brendiranja Centra za suvremenu kulturu, umjetnost i mlade u Zadru. 

Konferencija će se održati u petak, 23. listopada, u trajanju od 9.00 do 15.30 sati u koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači u Zadru.Budući da je kapacitet dvorane uslijed propisanih epidemioloških mjera ograničen, prijave za sudjelovanje na konferenciji uživo vrše se putem linka do četvrtka, 22. listopada do 16 sati, dok će za sve zainteresirane biti osiguran i prijenos uživo putem Facebook stranice projekta ZadrugArt.

- Kao organizatori, ponosni smo što smo okupili ključne predavače iz ovog područja na razini Republike Hrvatske, u isto vrijeme uključujući i međunarodnu komponentu. Ujedno vjerujemo kako će ova konferencija biti korisna za sve sudionike te kako će susret ispuniti svoj cilj: djelovati kao dodatni poticaj za rad i suradnju između svih dionika na kulturnoj sceni grada, ističu u najavi iz Grada Zadra i Zajednice udruge Centar nezavisne kulture.