Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA-i odobren je projekt u protuvrijednosti od pet milijuna kuna kojim će se promovirati tradicionalna hrana i potaknuti razvoj gastronomskog turizma. Tradicionalna hrana tisućama godina igra glavnu ulogu u tradiciji i folkloru ovog podneblja i predstavlja osnovni dio naše kulturne baštine. U AGRRA-i su uvidjeli važnost tradicionalne hrane i kulture na ovom području gdje su tradicija, kulturna baština, gastronomija i ugostiteljstvo neraskidivo isprepleteni. Lokalna kuhinja i lokalni proizvodi mogu potaknuti inovacije i promociju te u konačnici osigurati razvoj na regionalnoj i globalnoj razini. Iznad svega, mogu doprinijeti poboljšanju turističke ponude. Upravo iz tog razloga AGRRA je u suradnji s partnerima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Zadarske županije napisala i dobila projekt kojem je krajnji cilj osnaživanje gastronomskog turizma s naglaskom na tradicionalnu hranu i stare recepte koji padaju u zaborav. 

Povezivanje gastronomije i turizma ne samo da pomaže brendiranju odredišta, već pomaže i u promicanju održivog turizma kroz očuvanje vrijedne kulturne baštine. Tradicionalnoj hrani, receptima i metodama pripreme jela prijeti rizik nestajanja zbog sve vede globalizacije i internacionalizacije tržišta hrane. Zbog toga će se u sklopu projekta izvršiti opsežno istraživanje kulinarske baštine, recepata i starih metoda pripreme jela.

Europski turisti vole iskusiti lokalnu kulturu kroz autentičnu kuhinju i lokalno stanovništvo te zbog toga hrana ima veliku ulogu u izboru i planiranju samih putovanja. Iz tog razloga de se tijekom projekta izraditi staze kulinarske baštine na kojima de turisti modi isprobati tradicionalnu hranu ovih krajeva. Također, uredit će se tri tradicionalne kuhinje, po jedna u svakoj partnerskoj zemlji, kroz koje de se različitim tečajevima kuhanja promicati kulinarska baština ovog područja. 

Projekt „EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge - CUHaCHA" sufinanciran je iz Interreg IPA CBC Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020. programa. Ukupna vrijednost projekta je 710.946,94 €, a odobrena EU sredstva su 604.304,89 €. Nositelj projekta je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA, a partneri su: Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko - Neretvanske županije - Kanton, Opdina Tivat i Zadarska županija.

Više o projektu CUHaCHA dostupno na http://www.agrra.hr/projekt/cuhacha/28.