Drugi je tjedan od kada je Šime Erlić u Zagrebu. Donedavni pročelnik za EU fondove na novom je radnom mjestu državnog tajnika u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Za vršitelja dužnosti pročelnika imenovan je njegov pomoćnik Ante Ćurković s kojim je Šime Erlić ustrojavao najmlađi, ali i najbolji odjel gradske uprave koji mu je priredio i dar za oproštaj. Oni će bez dugogodišnjeg šefa dovršiti tri velika EU projekta, a Erlić će biti među uzvanicima na svečnom otvaranju Muraja, Providurove palače, Centra za mlade...

U novom uredu državni tajnik iz Zadra ima i svoju tajnicu. Ono što je ostalo nepromijenjeno je energija Šime Erlića koja ne poznaje radno vrijeme bez obzira što je postao dužnosnik.

Erlić je prvih dana dobio sektor u kojem su njemu već poznati programi ITU, EU projekte pogranične suradnje, projekte za razvoj otoka, da bi prema najnovijem rasporedu ministrice Nataše Tramišak preuzeo strateško planiranje i komunikaciju s Europskom komisijom. To je sektor u kojem resorno ministarstvo mora imati pripremljene dokumente za povlačenje EU novca idućih 10 godina, doznali smo od Erlića kada smo ga nazvali radi poslova koje je vodio u gradskoj upravi, misleći kako je još u Zadru. Ubuduće samo vikendom.

Iz istog ministarstva u Zadar se vratila bivša pročelnica Andrea Baraba. Ona je od 2016. godine u dva navrata bila raspoređena na radnim mjestima u Ministarstvu regionalanog razvoja. Od prije nekoliko mjeseci ponovno je u Odjelu za gospodarstvo i otoke na mjestu više stručne suradnice.