Jedriličarska ekipa JK sv. Krševana, nakon perioda od pet mjeseci  stanke zbog korona epidemije,  prošlog tjedna uputila se put Sjevera na prve predolimpijske regate. Na putu su Šime i Mihovil Fantela u klasi 49er te Igor Marenić koji od svibnja jedri s Anđelom De Micheli Vitturi u nacri 17.

U pratnji im je bivši jedriličar, a odnedavno dipl. ing brodogradnje Dominik Bačić, opunomoćenik trenera Ede Fantele koji će s gumanjakom biti im na usluzi. Prva postaja im je bila danski Aarhus, gdje su braća Fantela prije dvije godine postali svjetski prvaci. Na prvoj službenoj regati postsezone osvojili su 5. mjesto. Svoj debitantski nastup, friško oženjeni Igor Marenić sa Splićankom Anđelom, završio je 8. mjestu. Fantela stariji je zadovoljan.

Ovogodišnja olimpijska godina i jedriličarska sezone prekinuta je na samom početku, kada su se zadarski jedriličari vratili s Palma de Malloerce u samoizolaciju u koju su ih poslali s granice koja je tog vikenda u ožujku bila zatvorena.

Uz to što su Olimpijske igre odgođena, jedriličari su željni jedrenja i natjecanja, pa im je iduća postaja Kiel u Njemačkoj. U marinu ulaze 9. rujna, na 21. rođendan JK Sv. Krševana.