U ponedjeljak je u Biogradu na Moru otvoren novi moderno uređeni Turistički info centar i to u zgradi u kojoj je još davne 1930. bila otvorena antimalarična stanica. 

Info centar je jučer bio otvoren tijekom cijeloga dana. Svi zainteresirani posjetitelji mogli su razgledati prostor, dobiti informacije o Parku prirode i pogledati dokumentarni film Parka prirode Vransko jezero u nekoliko termina.

Zbog novonastale okolnosti uzrokovane pandemijom Covida 19 izostalo je službeno otvorenje. Unatoč tome, ispred Info centra su se sastali Ivan Knez, gradonačelnik Grada Biograda n/M, dogradonačelnik Marijan Stopfer i Danijel Katičin, ravnatelj Javne Ustanove PP Vransko jezero s nekoliko predstavnika medija, pri čemu je istaknuta važnost i vrijednost ovog objekta za Vransko jezero, Biograd n/M i šire područje. 

Info centar rekonstruiran je i prenamijenjen u sklopu projekta "Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero", koji je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, u okviru poziva „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode".

Ravnatelj JU PP Vransko jezero Danijel Katičin je ovom prigodom zahvalio Gradu Biogradu, inicijatoru i partneru u projektu uz Udrugu Biom i Udrugu Lag Laura te Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja koje stoji iza svih projekata, a koje po ovom javnom pozivu provode Nacionalni i Parkovi prirode.

Korištenju ovog jedinstvenog prostora će se priključiti i Turistička zajednica Grada Biograda na Moru, čime će se posjetiteljima ostvariti sinergijsko djelovanje u svrhu kvalitetnijeg povezivanja destinacija, pružanja usluga i doživljaja i pozitivnih emocija.

U Info centru se, između ostalog, nalaze prekrasne fotografije s motivima biljnog i životinjskog svijeta PP Vranskog jezera i vidikovca Kamenjaka, s kojega se pruža nezaboravan pogled na otoke i najveće prirodno jezero u Hrvatskoj. Osim informacija i brošura, dostupni su moderni suveniri po prihvatljivim cijenama, a moguće je kupiti i dozvolu za športski i rekreacijski ribolov. 

Info centar je opremljen prezentacijskom dvoranom u kojoj će osim JU PP Vransko jezero, edukativne radionice za djecu i odrasle organizirati i drugi zainteresirani.