Kroz EU projekt Opća bolnica Zadar dobila je vrlo vrijednu opremu za dnevnu bolnicu Službe za kirurgiju.

Projektom naziva "Izgradnja i opremanje dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar, te adaptacija i opremanje dnevne bolnice Službe za kirurgiju" financirana je nabava aparata za anesteziju (PERSEUS A500) u vrijednosti 303.750 kuna, operacijska lampa od 131.300 kuna i operacijski stol MERRA (univerzalni s pripadajućom opremom) vrijedan 409.750 kuna.

- Vjerujemo da će nova modernija medicinska oprema svakako pridonijeti povećanju kvalitete medicinske usluge u dnevnoj bolnici Službe za kirurgiju i poboljšati uvjete rada medicinskom osoblju, poručili iz Ravnateljstva zadarske bolnice putem službene web stranice.

U objavi podsjećaju kako je projekt započeo u veljači 2017. godine potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti od 49.998.615 kuna kojim će se omogućiti reorganizacija pružanja bolničke zdravstvene zaštite uvođenjem dnevnih bolnica, čime će se smanjiti broja prijema na akutne bolničke odjele i osloboditi opterećenje na postojećim bolničkim kapacitetima.

- Realizacijom projekta doprinijet će se daljnjem razvoju zdravstvene djelatnosti i omogućiti kvalitetnija zdravstvena zaštita za sve one koji gravitiraju našoj bolnici, ističu iz OB Zadar.