Ronilac iz Bakra zatekao se kraj otočića Morovik, blizu otoka Olib i srećom po njega, izronio tek tri minute ranije s mjesta, preko kojeg je prešao gliser brzinom od 25 čv i to samo 50 metara od obale. Sve je uspio i snimiti, javlja Morski.hr.

- Šaljem vam upravo jedan zanimljivi video " sigurne " plovidbe Jadranom. Na lokaciji kraj otočića Morovik, u blizini otoka Olib, kapetan njemačkog plovila na 50 m od obale (gdje je dubina 4 m), projurio je brzinom od 25 Nm, te pukom slučajnošću izbjegao nesreću, kaže Dorijan Curać.


View on YouTube

- Ronio sam tuda cca 2 sata i brod mi je bio u blizini usidren. Kad sam doslovno izašao iz mora, taj gliser je protutnjao s unutarnje strane prema obali, a bovica mi je još bila na špagu u moru cca 10 m od broda - kaže dok ga je oblio hladan znoj pri pomisli što se moglo dogoditi prije nekoliko minuta, a pogotovo što se može dogoditi roniocima koji ne rone prema pravilima.

- Pa ti roni bez signalne bove. Bolje da je i njemu i nama u blizini jer dosta mi je spašavanja - kaže Dorijan koji je prije tri godine sa suprugom Amelom iz olujnog mora spasio dvoje turista.