Iz Zadarske nadbiskupije najavili su događanja vezana uz blagdan tjelova te štovanja svetog Ante.

  Na svetkovinu Tijelova u četvrtak 11. lipnja svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 19,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon mise u katedrali će biti klanjanje pred Presvetim, a na kraju euharistijskog klanjanja nadbiskup Puljić će blagosloviti puk s Presvetim oltarskim sakramentom.

Župa sv. Ante Padovanskog u Dragama svečano proslavlja naslovnika i zaštitnika svoje župe, sv. Antu. Na uočnicu svetkovine u petak 12. lipnja, svečano misno slavlje u dragarskoj župnoj crkvi sv. Ante s početkom u 19,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon mise nadbiskup će blagosloviti novouređeno dvorište pokraj župne crkve te će koncert održati Klapa HRM-a Sv. Juraj.

Na svetkovinu sv. Ante u subotu, 13. lipnja, svečano misno slavlje s početkom u 10,30 sati u župnoj crkvi sv. Ante u Dragama predvodi don Božo Barišić, ninski župnik i dekan.

Blagdan sv. Ante Padovanskog u subotu, 13. lipnja svečano se slavi u župi sv. Ante Padovanskog na Smiljevcu u Zadru. Mise su u 7, 8.30 i u 10.30 misa s blagoslovom djece. Svečano misno slavlje u 19,00 sati na smiljevačkom Trgu sv. Ante ispred župne crkve sv. Ante predvodi don Dario Tičić, župnik zadarske župe Uznesenja BDM na Belafuži.