Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je privedenog državljanina Republike Hrvatske (1977.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava, nasilja u obitelji te kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 43-godišnjak od početka 2018. do 12. travnja 2020., u jednom mjestu u okolici Biograda na Moru, iako svjestan da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihofizički razvoj svoje malodobne djece, te da svojim ponašanjem ponižava svoju suprugu i vrijeđa njeno dostojanstvo, učestalo vrijeđao svoju suprugu u nazočnosti djece i pritom bio fizički nasilan.

Osnovano se sumnja da je oštećenicu, zbog ljubomore, ključem vozila ubo u lijevo bedro, pri čemu joj je iz rane počela curiti krv. Kada ju je odvezao u službu hitne pomoći naredio joj je da liječnicima kaže kako se ozlijedila na čavao.

Postoji osnovana sumnja i da joj je tijekom inkriminiranog razdoblja zabranjivao kontakt s njenim roditeljima i prijateljicama, a sve je kulminiralo 12. travnja 2020. kada je oštećenicu zajedno s djecom, uz ozbiljne prijetnje i vrijeđanje, potjerao iz kuće te bio fizički nasilan prema njoj.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.