U Zadru je danas trebalo započeti testiranje na koronavirus, no do toga nije došlo. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije dr. Zoran Škrgatić objasnio je zbog čega:

- Iako Zadar nije stavljen na listu laboratorija koji provode testiranja, 13. veljače dao sam nalog da se pokrene postupak nabave potrebnog pribora i testova, kako bi mogli krenuti s testiranjem. Zadarski Zavod prva je akreditirana služba od svih zavoda u Hrvatskoj i u funkciji imamo aparat vrhunske tehnologije, koji u dva sata može dati 24 nalaza. Firma koja nam treba isporučiti testove 16. ožujka izdala je dopis da možemo naručiti. Mi smo napravili narudžbu, a oni su nam odgovorili kako će testove isporučiti do 23. ožujka. No, u ovoj gužvi očito imaju problema u isporuci. Angažirani su Zavod, Stožer i župan i zajednički tražimo način kojim bi što prije dobili testove. Aparat je vrhunske tehnologije, koristi ga čitava Zapadna Europa i Amerika. Kada dobijemo testove, u roku od 24 sata možemo početi s testiranjima, rekao je dr. Škrgatić.

Podsjetimo, uzorci iz Zadra šalju se u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, zbog čega se na nalaze duže čeka. Ravnatelj zadarskog Zavoda istaknuo je kako su svi djelatnici posljednja dva tjedna stavljeni u službu borbe protiv koronavirusa, te da se pacijenti mogu javiti i u noći. Dežurni broj epidemiologa je 098/332-765.