U okviru 20. točke dnevnog reda Gradskog vijeća o potpisivanju Povelje o prijateljstvu i suradnji Grada Zadra i Grada Imotskog vijećnica SDP-a Irena Dragić dovela je u pitanje razlog zašto se povelja o prijateljstvu potpisuje baš sada.

- Vidimo Zadar kao moderan, proeuropski grad. Kako je vijest o nedavnom incidentu na karnevalu u Imotskom odjeknula i u Hrvatskoj i u svjetskim medijima, ne možemo prihvatiti prijateljstvo ne s građanima Imotskog, nego s ljudima koji vode taj grad i koji taj čin nisu osudili, već su mržnju opravdali tradicijom, rekla je Irena Dragić, referirajući se na spaljivanje figure istospolnog para s djetetom.

- SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk čak je išao toliko daleko da je najavio kaznenu prijavu protiv organizatora karnevalske povorke u Imotskom, no mislim da je to napravio radi politikanstva. Sad se postavlja pitanje treba li njega prijaviti za podnošenje lažne prijave ili treba svakog građanina koji sudjeluje na karnevalima osuditi za "govor mržnje", odgovorio joj je vijećnik NHR-a Mate Lukić.

Dragić je uzvratila kako je incident u Imotskom osudio svaki građanin i saborski zastupnik koji razmišlja na normalan način.

- Povelja prijateljstva između Zadra i Imotskog rezultata je istinskog prijateljstva koje traje godinama. Sjećate li se koliko je puta Zadar prikazivan kao "grad slučaj", pa ne znači da su svi u njemu loši, zaključio je Dukić.