Zadrani su dočekali i taj dan - odzvonilo je turističkim vlakićima u gradskom središtu! Godinama su Zadrani iskazivali nezadovoljstvo sporom vožnjom najfrekventnijim gradskim ulicama - oko Poluotoka, Putem Dikla i Trpimirovom obalom, u vrijeme turističke sezone, kada je gužva sama po sebi problem. Često je takva vožnja dovodila i do opasnih situacija, kada su nervozni vozači pretjecali vlakiće u zavojima, ugrožavajućiživote pješaka i drugih vozača.

Ove godine natječaja, koji se raspisivao obično u ožujku, neće biti. Iz Gradske uprave doznajemo da je razlog očekivana pojačana gužva zbog radova na gradskim prometnicama.

- S obzirom na skore vrlo opsežne radove koji će se odvijati na gradskim prometnicama u sklopu projekta aglomeracije, te pojačano opterećenje prometnica uslijed prometnih gužvi koje očekujemo u sljedećem razdoblju, a posebno u turističkoj sezoni, Grad Zadar neće sljedeće dvije godine raspisivati natječaj za prometovanje turističkih vlakića, odogovor je koji smo zaprimili iz Grada Zadra.

Vlakiće tako na sreću sljedeća dva ljeta nećemo viđati na gradskim ulicama, a pitanje je hoće li se vratiti i 2022. godine, kada je predviđen dovršetak radova.