Košarkaši Zadra sinoć su bez ozbiljnijih problema odradili još jednu obvezu u HT premijer ligi, pobijedivši na Višnjiku susjede iz Šibenika rezultatom 103:76. Do kraja prvog dijela natjecanja ostala su četiri kola, u kojima će Zadrani nastojati sačuvati jedan preostali korak ispred Cibone. Najveći ispit bit će gostovanje kod Gorice 7. ožujka, dok bi u preostale tri utakmice (Hermes Analitica, Sonik Puntamika, Zabok) Zadar trebao potvrditi premoć.

U sinoćnjoj utakmici Zadar može biti zadovoljan ponajprije punim povratkom Dominica Gilberta, pa i učinkom Jure Planinića, na kojega će Danijel Jusup očigledno više računati nakon otpisa Akosa Kellera. Mađar nije bio u zapisniku protiv Mornara i sinoć protiv Šibenke, ne nazire se način kako bi mogao iskrsnuti protiv Olimpije Cedevite. To je potvrdio i Jusup, koji je najavio kako će klub i mađarski centar sporazumno raskinuti suradnju.

- U principu ne računamo na njega, jer pokazuje nezadovoljstvo. Nije sretan tu i mislim da smo zajednički došli do zaključka da je bolje da svatko ode svojim putem, rekao je sinoć Jusup.

Obradovala ga je dobra partija Bashira Ahmeda, a posebno Jure Planinića.

- Jure je vrlo dobro odigrao. Već neko vrijeme vidimo da napreduje na treningu te je dao naslutiti da je spreman da dobije šansu. Mislim da je dobro reagirao i donio žustrinu i energiju koja nam je potrebna. Drago mi je da je iskoristio ovu priliku, rekao je Jusup i dodao kako će morati koristiti Planinića u utakmicama koje slijede.

- Morat ćemo! Nema nam druge. Nema bježanja. Odlučili smo se dati šansu njemu na toj poziciji i nema nazad. Treba marljivo raditi. Bit će tu oscilacija, ali na tome treba ustrajati.

Dominic Gilbert skromno je rekao kako je on sinoć samo odradio svoju rolu u momčadi.

- Noć prije utakmice s Igokeom sam dobio virozu. Nije bilo lako. Dva tjedna sam bio u krevetu i nisam mogao trenirati. Protiv Mornara sam osjetio da sam izgubio ritam, pogotovo kondicijski, no danas sam osjetio napredak u drugom poluvremenu. Najvažnije je da smo pobijedili i da smo svi ostali zdravi, rekao je Australac.

Sljedeći ispit za Zadrane na rasporedu je već u subotu, kada će gostovati u Ljubljani protiv Cedevite Olimpije.