Pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, zadarskog župana Božidara Longina, gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, načelnika općina Jasenice Martina Baričevića, Posedarja Ivice Klanca, Starigrada Krsta Ramića i Novigrada Jose Klapana, a povodom dana proslave 27. godišnjice vojno redarstvene akcije Maslenica održala se 16. atletska utrka od Maslenice preko Posedarja, Podgradine, Paljuva do Novigrada pod nazivom "Da se ne zaboravi".

Na utrci je sudjelovalo preko 160 atletičara iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine: Pule, Poreča, Lošinja, Zadra, Zagreba, Splita, Šibenika, Solina, Dubrovnika, Gospića, Čakovca, Metkovića, Tomislavgrada, Gruda i Bihaća.

Trku je svečano otvorio predsjednik općinskog vijeća općine Jasenice Šime Maruna koji je pozdravio sve nazočne ispred općine te zahvalio svima koji su došli uveličati godišnjicu akcije Maslenica naglasivši da se Domovina voli i poštuje u svim njezinim segmentima počevši od himne do njezine cjelovitosti koju smo stvarali u teškim vremenima, a na nama je da je održimo i da možemo slobodno po njoj trčati uživajući u njezinim ljepotama. 

- Ova utrka nam je pokazala da nas svake godine sve više i više trči i time odajemo počast svima koji su dali svoje živote za obranu domovine. Želim svima uspješno trčanje, a najbolji neka ponese vjenac pobjede, naglasio je prije utrke.

Prije samog početka utrke na spomen križu, svijeće su zapalili i odali počast minutom šutnje izaslanica ministra Hrvatskih branitelja Amalija Mišlov Blagojević, sportaši predvođeni Rajkom Pantalonom, poznatim zadarskim atletičarom koji je bio i glavni sudac utrke; zatim izaslanstvo grada Zagreba predvođeno Daliborom Stanićem, donačelnicom općine Posedarje Marijom Crnjak i izaslanstvo općinskog vijeća općine Jasenice predvođeno s predsjednikom vijeća Šimom Marunom. 

Svi trkači stigli su na cilj ponosni, iscrpljeni, ali sretni zbog doprinosa obilježavanja slavne akcije Maslenica. Na kraju utrke svi sudionici dobili su spomen medalje i majice, a najbolji u ukupnom poretku pehare i posebne medalje u kategorijama.

Pehare i medalje uručivali su izaslanica ministarstva Hrvatskih branitelja Amalija Mišlov Blagojević, načelnik općine Novigrad Joso Klapan i donačelnica općine Posedarje Marija Crnjak.

Sveukupni pobjednik utrke bio je Ante Živković iz AK Dubrovnika koji je istrčao 1:11,35, novi rekord staze a kojeg je držao prošlogodišnji pobjednik Robert Radojković drugoplasirani Nikola Špoljar MORH trčao je 1:12,20 dok je trećeplasirani bio Ivan Bulić s vremenom 1.12.32 iz AK Dubrovnik.

Kod djevojaka pobjedu je obranila od prošle godine je Dijana Manđeralo iz atletskog kluba Puls iz Tomislavgrada s rezultatom 1.26.01, drugoplasirana Lucija Kopić iz Zaprešića istrčavši odlično vrijeme 1:26,24,  a trećeplasirana Marijana Katić iz Maraton kluba Festina Lenete s rezultatom 1.33,35.

Međumurski župan Matija Posavec i ove godine istrčao je utrku te odao zahvalnost domaćinima na hvalevrjednoj utrci.

Pokrovitelji utrke tradicionalno su bili Zadarska županija i općine Starigrad, Posedarje, Novigrad i Jasenice.

Glavni organizator utrke bio je Hrvatski atletski klub Sv. Ante Poličnik uz podršku atletskog saveza Zadarske županije i kluba Atletskih Veterana Zadar.