Na javni natječaj Grada Zadra za zakup zgrade na adresi Bedemi zadarskih pobuna 11 stigle su tri ponude investitora zainteresiranih za uređenje hotela na ulazu u Grad.

Početni iznos mjesečne zakupnine bio je 12 eura/m2, a najveću ponudu u iznosu od 17 eura/m2 dala je tvrtka Red White Blue u vlasništvu Marka Kadije. Osim što je otvorio obiteljski hotel u Turnju, Kadija je suvlasnik tvrtke Gate of Zadar, koju je osnovao 2016. godine s Igorom Karucem, te brat dugogodišnjeg vlasnika ugostiteljskog objekta na Narodnom trgu, bivšeg Sunturista koji je prošle godine preuređen u Gray bar.

Po visini druga ponuda stigla je od potencijalnih investitora iz Zemunika Gornjeg. Nedavno registrirana tvrtka Filipović Investments, čiji su vlasnici Ivan i Kata Filipović s adresom u Australiji, za zakup gradskog prostora ponudila je 13.5 eura/m2.

Najniža ponuda, koja je bila jednaka početnoj cijeni od 12 eura/m2, stigla je od tvrtke IPSE iz Benkovca, što je iznenađujuće s obzirom na to da je vlasnik Hrvoje Petričić jedini u javnosti potvrdio svoj interes, znajući da će biti konkurencije. Petričić je dugogodišnji unajmitelj gradskog prostora u kojem je trenutno zatvoreni kafić Atrij, koji bi sutra trebao biti sastavni dio boutique hotela na ulazu u Grad.

Hrvoje Petričić iznenađen je s visinom najviše ponude najma u odnosu na uvjete i kriterije koje treba ispuniti za ulaganje u hotel s četiri zvjezdice. I 12 eura koliko je iz Grada određena početna cijena najma po metru četvornom, prema njegovoj ocjeni, je takva da on nije namjerno želio dati niti cent više. Hotel s četiri zvjezdice mora imati kuhinju koja je na raspolaganju 24 sata, sobe određene kvadrature.... Prostor Atrija, koji bi potencijalno trebao biti ugostiteljski dio budućeg hotela, odvojena je cjelina.
Tko će dobiti ugovor o najmu trebalo bi se vrlo vrzo znati, tvrdi pomoćnica pročelnika za gospodaranje gradskom imovinom Ružica Vrdoljak. No, prema našoj ocjeni, to se neće znati do početka 2020. godine.

Ugovor za zakup površine od 382.54 m2 na dva kata zgrade sklapa se na razdoblje od pet godina.