Policijski službenici PU zadarske i pripadnici Udruge SJP „Poskoci" svečanim postrojem jutros su ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije - Poskoci na Velebitu odali počast poginulom kolegi Draganu Žuniću.

Žunić je bio pripadnik PU zadarske i policijski službenik Specijalne jedinice policije "Poskoci" od 2. prosinca 1990. godine. Od početka neprijateljske agresije do svoje tragične smrti aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.

- Pokojni Dragan je 11. rujna 1991. godine teško ranjen prilikom neprijateljskog topničkog napada na mjesto Jasenice. U mjesecu prosincu se ponovno priključio postrojbi specijalne policije, sudjelovao je u više divenrzantsko-izviđačkih akcija, a dana 16. prosinca 1992. godine pri dubinskom izviđanju terena na Velebitu, pogođen je iz neprijateljskog vatrenog oružja, pri čemu je smrtno stradao, javljaju iz PU zadarske.

Obilježavanje 27. godišnjice Žunićeve pogibije nastavilo se polaganjem cvijeća i svijeća kod križa podignutog na mjestu stradavanja na Velebitu te na njegovoj grobnici u Slivnici, a potom i svetom misom zadušnicom u crkvi Sv. Nikole u Slivnici Gornjoj u 14 sati.