U prvom krugu licitacije za ovogodišnji Advent zakupljeno je 18 kućica, dok će ih sedam biti odabrano u drugom krugu. Direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić kaže kako je interes značajno veći nego prošle godine, a veće su i postignute cijene - za najatraktivniju kućicu budući zakupac dao je ponudu od 62 tisuće kuna plus PDV!

- Za pet kućica u prvom krugu nije bilo interesa, dok su ponude za dvije kućice dali oni koji su pobijedili na nekoj drugoj licitaciji, pa su odustali od ovih. Novi natječaj raspisat ćemo najvjerojatnije u ponedjeljak. Već sada zove dosta onih koji nisu prošli u prvom krugu, pa očekujemo da neće biti problema ni sa sedam preostalih, kaže Letinić.

Od ove godine na Trgu pet bunara nalazit će se 13 kućica, za razliku od prošlogodišnjih 10, dok će ih 12 biti na Trgu Petra Zoranića. Veća cijena koju je Tržnica istaknula od minimalnih 20 tisuća kuna (prošle godine je bila 12) očigledno nije bila prepreka, jer su sve pobjedničke ponude iznosile između 25 i spomenutih 62 tisuće kuna. Kao najpovoljniji ponuditelji odlukom Tržnice u petak su odabrani: Boutique hoteli Zadar, Moonshine, Zara, Manufaktura okusa, Lea-Karolina, Natus, Trevi, Crisogno, Ispeci pa reci, Klara, Nela Murvica, Lav, Zemunik transferi, Cadiz, Florida, Jargola Zara, Lucky street food i Jerković. 

Iznimno veliki interes vlada zbog uspješne prošlogodišnje organizacije, duljeg trajanja (od 22. studenog do 2. siječnja), a i najavljenih nastupa poznatijih izvođača, o čemu će Turistička zajednica također uskoro dati više informacija.