Stotinjak učenika zadarske Gimnazije Franje Petrića, poznate i kao MIOC, okupilo se u utorak u dvorištu škole kako bi sudjelovali u akciji "Mama budi zdrava - Ružičasti listopad". Mašući balonima prepoznatljive boje, na školskom su igralištu te oko biste Franje Petrića formirali simbolične ružičaste vrpce a nakon fotografiranja svojim majkama odnijeli edukativne letke u kojima se žene pozivaju na brigu o zdravlju.

Riječ je akciji udruge SVE za NJU koja od 2008. godine djeluje u prevenciji bolesti i pružanju sveobuhvatne pomoći ženama oboljelima od raka. Lani je udruga osmislila projekt „Mama budi zdrava" i provela ga u 28 obrazovnih ustanova u Hrvatskoj. U suradnji s Lions klubom Zadar projekt je ove godine ostvaren i u Zadru, u MIOC-u, na prvi dan listopada, Međunarodnog mjeseca protiv raka.

Nakon kratkog performansa obilježenog ružičastima balonima, aktualna predsjednica Lions kluba Zadar Mirjana Belić zahvalila je učenicima i nastavnom osoblju na čelu s ravnateljicom Blankom Pedišić na sudjelovanju u akciji kojoj je cilj promicanje Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka i poticanje žena na brigu o zdravlju.