Rumunjski državljanin G. G. (32) uvjetno je osuđen na godinu dana zatvora zbog pljačke koju je počinio na parkitalištu trgovačkog centra Metro, predstavljajući se oštećenom Z. Č. kao prodavač Zepter posuđa.

Kako je istragom otkriveno, a sudskom presudom potvrđeno, on je prišao vozilu oštećenog Zadranina i pokazao mu da ga želi nešto pitati, zbog čega jeovaj spustio bočno staklo na vratima. Nakon što mu je lažno predočio da je iz Jordana i da mu želi darovati dio vrijednog posuđa Zepter koje prodaje u Hrvatskoj, ali je do tada ostvario malo prometa, donio je u njegov automobil dva paketa posuđa koje je stavio na sjedalo suvozača. Zatim je mahnuo svom prijatelju da donese još jedan paket posuđa u velikoj kutiji, koji je ovaj stavio također na sjedalo suvozača, čime je Z. Č. onemogućio izlaz iz vozila na tu stranu.

Kada je ovaj rekao da mu je to dovoljno, G. G. je zatražio da mu plati 700 kuna barem za troškove, na što je ovaj pristao. Vidjevši međutim ukupnu količinu novca koju je ovaj držao u torbici na prsima, rekao da zapravo traži 700 EUR-a, na što oštećenik nije pristao te je vratio novac u torbicu. Koristeći okolnost što je na torbici patent ostao otkopčan, G. G. je naglo pružio ruku kroz otvoreni prozor i sam izvukao sav novac, a radilo se o 12.000 kuna pologa trgovačkog obrta, dok je njegov partner istovremeno od oštećenika zatražio da iz džepa hlača izvadi novčanik, što je on izvršio jer se bojao da bi ga mogli napasti, te je okrivljenik iz novčanika uzeo 230 EUR-a i 1.500 kuna.

Kao utjehu u vozilo su mu donijeli još par paketa s posuđem koje je nesrazmjerno manje vrijednosti od uzetog iznosa, te se odvezli osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka, čime su Z. Č. oštetili za 17.200 kuna. Okrivljenik G. G. je uhvaćen i sproveden u istražni zatvor, te je u sudskom postupku psuđen na ovu kaznu, dok se za njegovim partnerom još uvijek traga. Sav novac na kraju je vraćen oštećenom Zadraninu.