Da pokazivanje spolovila postaje trend na zadarskom području, pokazuje i novi slučaj s Punte Bajlo. Na novouređenoj plaži u Arbanasima kupači svaki dan oko 17 sati dobiju "gratis" pogled.

- Muškarac izlazi iz mora i u trenutku kad dođe do stepenica "kao slučajno" mu padnu kupaće hlačice. Tako razgolićen stoji nekoliko minuta dok se ne "poravna". Prvo nismo htjeli tome pridavati pažnju, ali ovo sada već traje dvije sezone. Ne možemo to više gledati, javlja nam čitateljica (podaci poznati redakciji) uz fotografiju s lica mjesta.

Ona se izravno obratila medijima vjerujući kako će objava na lokalnom portalu doći i do golaća jer je riječ o domaćem građaninu.

- Odrasli, a posebno djeca to ne moraju gledati, poručuje mu kao jedna od brojnih kupača zgroženih prizorom koji ne priliči plažama koje nisu namijenjene za nudiste.

U ovakvim slučajevima poželjna je i prijava policiji koja, ako utvrdi elemente prekršaja, podnosi optužni prijedlog zbog vrijeđanja moralnih osjećaja. Za ovaj je prekršaj starim Zakonom predviđena novčana kazna u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana.