Općina Stankovci postaje predvodnik ekološke proizvodnje električne energije u Hrvatskoj. Nakon gradnje prve i najveće solarne elektrane u Dalmaciji (druge po veličini u Hrvatskoj) 2015. godine, raspisan je novi natječaj za prodaju nekretnine u Poslovnoj zoni „ Novi Stankovci" u istu svrhu.

Zemljište površine 70.000 m2 namijenjeno je za izgradnju foto-naponske elektrane, a prodaje se po početnij cijeni od 2,50 eura za metar četvorni. To bi u općinski proračun trebalo donijeti iznos od najmanje 1,3 milijuna kuna, ali još važnije i buduće prihode koje će projekt donositi.

Uz jamčevinu od 10 posto od početno utvrđene cijene, ponuđač mora dostaviti idejno rješenje za izgradnu foto-naponske elektrane, izrađeno sukladno odredbama UPU-a 47 Poslovne zone Novi Stankovci. S obzirom da je naveden rok od samo 10 dana, jasno je da se radi o već postojećem investitoru koji ima gotov projekt gradnje.

Postojeća elektrana snage 1 MW vrijedna dva milijuna eura proizvodi struju dostatnu za opskrbu oko četiri stotine domaćinstava. Prema procjenama proizvodnja MW sata energije je najjeftinija od svih izvora - samo 35 eura, za razliku od termoelektrana u kojima je cijena i do stotinjak eura. Stankovci su idealni za ovakav vid proiozvodnje energije zbog dostupnog jeftinog zemljišta a i čak 2.526 sati godišnje.