Lokalna akcijska grupa Mareta provodi projekt Kreativne industrije u ruralnim krajevima. Projekt financira Europska komisija kroz Erasmus+ program u iznosu od 23.100,00 EUR. Projekt se provodi od 19. svibnja do 18. studenog 2019. godine, unutar kojeg je u Zadru organizirana razmjena mladih, od 28.6. do 7.7.2019. godine.

Sudionici razmjene mladih dolaze iz Hrvatske, Španjolske, Italije, Grčke i Rumunjske. U sklopu razmjene mladih održat će se radionice na temu kako koristiti kulturnu baštinu za razvoj novih usluga i proizvoda na otocima i ruralnim područjima, ali ne u turizmu već u kulturnim industrijama (muzeji, knjižnice, baština, glazba i izvedbene umjetnosti, dizajn, film, fotografija, umjetnički i tradicijski obrti, arhitektura, računalni programi, igre i novi mediji, elektronički mediji, izdavaštvo oglašavanje i tržišno komuniciranje), koje najviše zapošljavaju mlade osobe.

Kulturna baština Zadra, zadarskog priobalja i otoka bit će inspiracija kreativnim mladim ljudima u procesu osmišljavanja novih poslovnih prilika za mlade u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama.

Projekt „Kreativne industrije u ruralnim krajevima" sufinanciran je sredstvima Erasmus+ programa Europske unije. Ova komunikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.