U povodu Dana Sveučilišta danas je na nekoliko lokacija održan sportski dan. Najatraktivniji događaj bila je regata kanua uz zadarsku rivu. Dionicu od mula do Morskih orgulja, dugačku oko 300 metara, najbrže su odveslali Luka Belošević i Martina Žarković. Kombinacija u kojoj su bili nekadašnji veslač i aktualna studentska prvakinje Hrvatske u džudu pokazala se prejakom za konkurenciju u polufinalnoj i finalnoj utrci. Odmah za njima na cilj su stigli David Brkljača i Josipa Jerolimov, dok su broncu zaslužili Grgur Vugdelija i Vanja Petrović. Medalje im je na proglašenju podijelila rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican.

- Kanu je jedan od brojnih sportova koje studenti mogu trenirati kao izborne predmete na Sveučilištu. Kroz Centar za tjelovježbu i studentski šport studenti mogu trenirati košarku, odbojku, badminton, plivanje, kendo, džudo, dosta sportova u kojima se mogu naći a i natjecati na državnim i međunarodnim prvenstvima. Zahvaljujući podršci uprave i rektorice Vican do sada smo sudjelovali na natjecanjima u Pragu, Milanu, Moskvi, na kojima smo, kao i na domaćim natjecanjima, uvijek ostvarivali izvrsne rezultate, kazala nam je voditeljica Centra za tjelovježbu i studentski šport dr. sc. Gordana Ivković.

Ukupno je sudjelovalo 14 posada. Svaki odjel i sastavnica sveučilišta imali su svog predstavnika, ali su neki "muški odjeli" poput pomorskog i geografije kombinirani sa "ženskim" predškolskim i učiteljskim, kako bi se dobile muško-ženske posade, a time i dala mogućnost svima da se ravnopravno natječu. Njima se pridružila i jedna Erasmus posada, koju su činili student iz Poljske i studentica iz Austrije.

Osim utrke kanua danas su se održale i dvije prezentacije na Trgu Petra Zoranića i Trgu pet bunara. Građani koji su se tamo zatekli mogli su odmjeriti snage sa studentima u šahu i stolnom tenisu. S obzirom na to da su šahisti osvojili državnu broncu, kao i stolnotenisačice prošle godine, bili su tvrd orah onima koji su ih pokušali pobijediti. Na Pozdravu Suncu sudenti su vježbom „Mens sana in corpore sano" također pozvali prolaznike da im se pridruže.

Inače, najbolje rezultate na državnim prvesnstvima u prošloj godini studenti su ostvarili u vaterpolu, gdje su uspjeli postati državni prvaci, kao i u plivanju i džudu. Košarkašice su bile srebrne, a šahisti treći. Mnogima od njih sutra će priznanja na Svečanoj sjednici na Dan sveučilišta uručiti rektorica Vican.