Zbog povećanog interesa mladih, Gradski odbor HSS-a pokrenuo je postupak osnivanja Sveučilišne organizacije. Na prijedlog predsjednika Marijana Maroje, predsjedništvu SO HSS Hrvatske za povjerenika je predložen Roko Tadin, koji je preuzeo odgovornost za pripremanje Osnivačke skupštine SO HSS Zadar. Sveučilišna organizacija HSS-a najstarija je politička organizacija mladih u Hrvatskoj, a okuplja članove mlađe od 30 godina koji studiraju ili su završili studije.

Gradski odbor primio je na znanje odluku predsjednika Maroje o imenovanju Tina Festinija na funkciju zamjenika predsjednika. Festini, diplomirani agronom, nekadašnji je predsjednik zadarskog HSS-a, a obnašao je i funkciju gradskog vijećnika.

- Također, s ponosom naglašavamo kako će prostorije HSS-a Zadarske županije biti svakodnevno otvorene za članove i simpatizera. Naši volonteri bit će vam na raspolaganju svakim radnim danom i to ponedjeljkom i petkom od 17 do 20 sati, a utorkom, srijedom i četvrtkom od 10 do 13 sati i to od idućeg ponedjeljka (18.3.). Radujemo se vašem dolasku i konstruktivnim prijedlozima, poručuju iz gradskog HSS-a.