Kakvog su Zadrani raspoloženja? Jesu li zadovoljni svojim životom i koliko? Da mogu krenuti ispočetka, bi li sve što su radili mijenjali? Odgovore na ova i ovakva pitanja ponudili su ispitanici u okviru Mjerenja raspoloženja, koje se provodi na 12. Tjednu psihologije, koje se od danas do petka održava na Sveučilištu u Zadru. Voditelji istraživanja Ana Šimunić i Krešimir Jakšić pokušat će dati prilog spoznaji o raspoloženju stanovništva te im kroz razgovor pružiti savjete kako poboljšati kvalitetu života.

U Svečanoj dvorani program manifestacije predstavila je izv. prof. dr. sc. Vera Ćubela Adorić, nakon čega su autorice knjige „Psihologija u turizmu: rezultati znanstvenih istraživanja i njihova primjena u praksi" iznijela svoja zapažanja o ovoj temi. Ona govori o najnovijim spoznajama u području psihologije u turizmu te daje niz primjera ponašanja turista.

Nazočne je u ime rektorice prof. dr. sc. Dijane Vican pozdravila prorektorica prof. dr. sc. Nedjeljka Balić Nižić.

- Izražavam zadovoljstvo što se naše sveučilište našlo na mapi mjesta koja obilježavaju ovaj Tjedan te promovira znanost i približava ju široj zajednici. Sigurna sam da će u obilju ovih inicijativa i aktivnosti, tema i sadržaja, svatko pronaći nešto za sebe, rekla je Balić Nižić.

Nastavnici i studenti Odjela za psihologiju s vanjskim su suradnicima pripremili program koji uključuje tri predavanja na Sveučilištu, šest radionica koje će se izvoditi u zadarskim školama i Gradskoj knjižnici, te jedno predstavljanje suradnje na projektu prevencije nasilja u mladenačkim vezama.

U četvrtak u 16 sati dr.sc. Vera Ćubela Adorić i predstavnice Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Stela Klepac Erstić i Dora Srdelić Ljubičić u Gradskoj će knjižnici predstaviti aktivnosti na projektu prevencije nasilja u mladenačkim vezama u Zadarskoj županiji.