Iz gradske blagajne u prošloj godini je isplaćeno 770 tisuća kuna na račun Turističke zajednice Grada Zadra za sufinanciranje turističkih manifestacija.

O tome je Branko Dukić gradonačelnik Zadra odluku donio u listopadu 2018, a objavljena je tek početkom 2019. Iz gradske blagajne plaćeno je 185 tisuća kuna za doček Vatrenih za koji je, kako se svi kunu, najveća turistička promocija Zadra i Hrvatske. Turistička zajednica je organizirala siromašni program ljetnih koncerata u kojem je za nastup Prljavog kazališta za Dan pobjede u Forumu iz gradske blagajne plaćeno 240 tisuća kuna. Bio je to koncert slobodnog ulaza za građane, popraćen vatrometom.

Još dva koncerta, održana nakon toga na Forumu: Nine Badrić te slovenske velike vokalne skupine Perpetuum Jazzile. Za njih je izdvojeno 115 tisuća kuna proračunskog novca. TZ Grada Zadra dobila je za feštice 70 tisuća kuna, za koncerte na Narodnom trgu 100 tisuća kuna, a manifestaciji, koja se zvala Ljeto na Poluotoku, bilo namijenjeno 60 tisuća kuna.

Novac je to kojeg Grad Zadar dobiva od TZ Grada koja je obavezna uplatiti 30 posto od boravišne pristojbe. Na godišnjoj razini to je do 2 milijuna kuna, pojasnio je pročelnik za financije Ivan Mijolović. Grad Zadar ima zakonsku obavezu namjenskog korištenja tog novca. Ona prvotna namjena podizanja komunalnog standarda, u Zadru je godinama podređena turističkoj promociji ljetne koncertne destinacije.