U 12 sati započele su prijave za utrku Škraping 2019., najveću međunarodnu treking utrku u Hrvatskoj.
Prijave će biti otvorene do 01. ožujka 2019., a zaprimaju se isključivo on-line putem prijavnice na web stranici https://www.stotinka.hr/admin/events/view/815

Važno je istaknuti da je prijava potpuna isključivo uplatom startnine. Iznosi startnina za pojedine kategorije utrke su:

MARATHON: 150,00 kn
CHALLENGER: 140,00 kn
ACTIVE (ĐIR) : 120,00 kn
LIGHT (OBITELJSKA) : 120,00 kn (djeca do 12 godina - 80,00 kn)

Sama utrka podijeljena je u četiri kategorije:

- Marathon (Ultra) - za iskusne sportaše od cca. 45 km.
- Challenger - za rekreativce koji su voljni testirati svoje fizičke sposobnosti od cca. 25 km.
- Active (Đir) - za sve željne čistog zraka, predivne prirode, kristalno bistrog mora i veličanstvenog pogleda na Kornatski arhipelag od cca. 12 km.
- Light (Obiteljska) - za sve koji planiraju provesti Škraping u zajedničkom druženju i ugodnoj šetnji u prirodi od cca 6 km.

Osim sportskog, Škraping ima kulturni i turistički karakter tako da će se tijekom dva tjedna uoči glavne utrke Škraping (25.02.-10.03.) održavati niz zanimljivih događanja, edukativnih predavanja, radionica, izložbi, predstava te ekološka akcija čišćenja okoliša i podmorja otoka Pašmana. 

U sklopu manifestacije Škraping održat će se i najveći Sajam otočnih proizvoda u Hrvatskoj, a u nedjelju 10. ožujka 2019. dan nakon utrke Škraping održat će se dječji „Škrapić" s preko 150 djece iz 10 vrtića Zadarske Županije

Sve dodatne informacije o prijavama, uplati i ostalim informacijama vezanim za utrku, ali i o trajektnim linijama, smještaju i cjelokupnom programu Škraping tjedna možete pronaći na web-stranici: http://www.skraping.hr/hr/utrka-raspis/.