NOVO U ponedjeljak su iz PU zadarske javili kako je provedenim očevidom utvrđeno kako je požar izazvan zapaljivom tekućinom, gorivom tvari i otvorenim plamenom.

RANIJE Dio službenih prostorija zgrade Općine Polača u potpunosti je uništeno. Nepoznati je počinitelj u noći s četvrtka na petak provalio u ured načelnika Tomislava Prtenjače te namjerno izazvao požar.

U požaru je izgorio inventar, a materijalna šteta još se zbraja. Policijska uprava zadarska intenzivno provodi kriminalističko istraživanje i zbog tijeka istrage ne otkriva čime je vatra izazvana.

- Razloge uništenja - zapaljena nismo u mogućnosti iznositi u javnost dok ne završi kriminalističko istraživanje. Ovim putem molimo mještane i korisnike Općine Polača na razumjevanju ukoliko narednih dana nismo telefonski dostupni iz razloga onesposobljenosti električne i telekomunikacijske mreže, dok osobnim dolaskom u prostorije za potrebe naših usluga biti ćemo vam na usluzi u mogućnostima koje nam dozvoljavaju radni uvjeti. O ostalim događanjima i nakon završenog službenog očevida pravovremeno ćemo vas izvjestiti, poručio je načelnik čiji je ured u dimu. Na službenoj Facebook stranici Općine Polača počinitelj je opisan kao "Grinch koji je ukrao Božić". 

Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.