Pedeset godina nakon što su Beatlesi izdali čuveni Bijeli album - "White album" , Turistička zajednica grada Zadra večeras s početkom u 21 sat organizira koncert na otvorenom u čast najveće četvorke popularne glazbe ikad. 

U šarmantnom povijesnom okružju atrija palače Cedulin zabavit ćemo se slušajući maštovite izvedbe svim generacijama poznatih hitova koji su osvojili svijet revolucionarne ´68. godine.

Dvostruki "Bijeli album" , koji se izvorno zvao "The Beatles" ali su ga svi zavoljeli pod imenom "White album", jer je na bijeloj pozadini imao samo ugravirano ime banda i serijski broj. Izdan je te turbulentne godine u svijetu i jedan je od najcitiranijih i najutjecajnijih albuma Beatlesa, ali i među najznačajnijima u povijesti suvremene glazbe. Ugledni američki časopis Rolling Stone proglasio ga je najboljim rock albumom svih vremena! Snimljen je u Indiji, prvi put u društvu njujorške konceptualne umjetnice Yoko Ono, što je, kako se kasnije pokazalo, unijelo razdor u dotad homogen odnos tandema najvećih kreativaca popularne glazbe Lennon-McCartney, ali istodobno donijelo i najveće trenutke njihove karijere, i to odmah godinu dana nakon zvukom potpuno drugačijeg albuma i također genijalnog albuma "Sgt. Pepper s Lonely Hearts Club Band", čiju smo pedesetogodišnjicu proslavili prošle godine krajem kolovoza na velikom skupnom koncertu na Poljani Šime Budinića.

Na skupnom koncertu besplatno će nastupiti brojni i ponajbolji zadarski glazbenici. Svima dobro poznate hitove legendarne četvorke iz Liverpoola svirati će Song Busters, Elena Stella, Antonija Bašić i Donat, Black Coffee, Ivan Županović, Rockatanky Band, sveučilišna a capella grupa A.K.A. Crescendo, Nika i Dražen Habuš i drugi... Predviđeni program trajat će preko dva i pol sata, što garantira izvrstan ljetni provod večeras u Zadru.

Pozvani su svi - zabava je sigurna i ulaz slobodan!