Dvije godine od gašenja VOX-a, pali se signal lokalne televizije za Digitalnu regiju 7. 

Kako doznajemo, nova zadarska "Diadora televizija" kreće s emitiranjem početkom kolovoza. Početna najava bila je lipanj, no koncesionar, tvrtka Diadora Media, od Vijeća za elektroničke medije zatražila je produljenje roka za obavljanje tehničkog pregleda i sklapanja ugovora o koncesiji do 17. rujna. 

- Došlo je do zavrzlama oko građevinskih radova, što je uobičajeno, no započet ćemo dosta prije tog roka - početkom kolovoza. Radovi na opremanju našeg prostora na Jadranskoj magistrali (op. a. u blizini „Mehanizacije") u završnoj su fazi, a preko dva oglasa pronašli smo 15-ak djelatnika. Spremni smo, rekla nam je Marija Vicković koja je sa Slavicom Vulin u siječnju osnovala tvrtku s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna. 

Za 10-godišnju koncesiju na frekvenciju D-7 natjecale su se i Televizija Jadran, Nezavisna televizija te Robur, a izbor je pao na dvije Zadranke s dugogodišnjim iskustvom u medijskom sektoru. Osim Zadarske županije, televizijski signal Diadora televizije obuhvaćat će i Šibensko-kninsku te dio Ličko-senjske županije. 

Vicković će obnašati funkciju direktorice marketinga, dok će Vulin kao glavna urednica biti zadužena za kvalitetu programa. 

- Kolovoz će biti mjesec za uhodavanje, a predviđena programska shema krenut će u rujnu kada ćemo predstaviti sadržaj i našu ekipu. Diadora televizija ponudit će puno lokalnog programa i svega što nedostaje u medijskom prostoru otkad je prestala funkcionirati lokalna televizija. Svi nas pitaju i vesele se, a mi ćemo se potruditi ispuniti ta očekivanja. Dat ćemo sve od sebe, poručila je Vulin. Povezanost s Mrežom TV nije htjela komentirati dodajući kako će se „sve znati na vrijeme".