U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja 25-godišnjeg Britanca zbog osnovane sumnje da je na Zrću počinio tri kaznena djela protiv života i tijela na štetu državljanina Velike Britanije, i to kazneno djelo ubojstva i dva pokušaja ubojstva. 

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika jer postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost od bijega te utjecaja na svjedoke. Sudac je prijedlog odvjetništva prihvatio te 25-godišnjaka zadržao iza rešetaka odredivši mu jednomjesečni istražni zatvor.

Evo kako je na stranicama DORH-a opisan slučaj koji je šokirao hrvatsku javnost: 

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik počinio predmetna kaznena djela na način da je 27. lipnja u jutarnjim satima u Novalji ispred noćnog kluba s ciljem da usmrti trojicu muškaraca, oštrim im predmetom zadao više ubodnih rana, uslijed čega je jednom oštećeniku presječena vena i aorta te je preminuo, dok je drugi muškarac zadobio više ubodnih rana u torokalni dio leđa i desnog bedra što je dovelo do otvorene rane prsnog koša koja (teška i po život opasna ozljeda) a život mu je spašen žurnom liječničkom intervencijom, a treći muškarac je zadobio otvorenu ranu bedra.