U nedjelju 3. lipnja održano je treće izdanje Venezia Challenge triatlon utrke. Najveća i najteža distanca triatlona sastoji se od 3,8 kilometara plivanja,180 km vožnje biciklom te 42 km trčanja. Startalo je 220 natjecatelja a Triatlon klub Zadar predstavljao je Ivan Šandrić, koji je utrku odradio za 12 sati i 5 minuta, te se na taj način pridružio nekolicini Zadrana koji su završili ovu prestižnu utrku i koji se s potpunim pravom mogu nazvati ironmanima.

Po prvi puta ove godine u isto vrijeme na istom mjestu startala je i VLD utrka (Venice Long Distance), koja je nešto kraća i iznosi 3,8 km plivanja, 133 km bicikliranja te 22 km trčanja. I ova distanca imala je predstavnika TK Zadra, Filipa Jerolimova, koji je utrku završio za 7 sati i 47 minuta.

Istog dana ostatak kluba sudjelovao je na 10. izdanju Rab triatlona u supersprintu, sprint triatlonu te akvatlonu za djecu. Nastupilo je 30 članova te osvojilo brojne medalje. Na akvatlonu su zlatnu medalju osvojili Rita Kamber, Frane Surać i Mareta Štulina, dok je broncu osvojila Magdalena Medić. Na supersprint utrci brončana medalja pripala je Rafaelu Buljatu. Na sprint utrci treće mjesto ukupnog poretka osvojio je Ivan Gobin, dok su drugo mjesto štafetne utrke sprint triatlona osvojili Edgar Nimac, Ivan Tuta te Vice Buljat. TK Zadar je osvojio i četiri medalje u dobnoj kategoriji ove utrke, dvije zlatne (Ivan Gobin i Matija Košta) te po jednu srebrnu (Ivan Perić) i brončanu (Ivan Kraljić).

Samo dan ranije, u subotu, na Božava trailu održale su se utrke na 10 km i 25 km. Najuspješniji su bili Lucija Štrmelj koja je na dugoj utrci osvojila zlato u ženskoj kategoriji te Ivan Tuta, koji je utrku završio treći te osvojio brončanu medalju. Dinamičan vikend i izvrsni rezultati su iza TK Zadra, a slično se očekuje i u nastavku sezone.