Plesna udruga Gesta u ponedjeljak 11. lipnja prikazat će novu dramsko-plesnu predstavu Odgojooj 2 (pubertet uzvraća), kao završnicu školske godine koja je bila bogata putovanjima, gostovanjima, natjecanjima, festivalima i produkcijama koje su sastavni dio rada ove plesne udruge.

Gesta iza sebe ima preko 40 autorskih predstava i 17 godina uspješnog djelovanja, a ovog puta predstavlja se nastavkom predstave Odgojooj, premijerno izvedene u prosincu 2017. godine u HNK Zadar. Radi se o simpatičnoj dječjoj komediji u kojoj pratimo djetinjstvo i sada odrastanje djevojčice/djevojke Rite i svih slatkih briga koje muče njene roditelje.

U ulozi majke ovog puta nastupa Tamara Šoletić, dok je tata kao i u prošloj produkciji Hrvoje Dukić. Veću i manju Ritu tumače Iva Prgić i Lea Brajica, režiju potpisuje Sanja Zalović, tekst Hrvoje Dukić, a u produkciji sudjeluju još Drako Predragović Dabi, Stipe Bujas, John Čolak, Dragan Sinovčić, Nataša Perović i Anita Goreta. Autorica predstave i koreografkinja je Nena Jurišić.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka 7. lipnja na blagajni HNK Zadar od 18 sati.