ZADAR- Lani je Grad Zadar dao dopuštenje Dogus grupi da  tijekom ljeta mogu  započeti s radovima na uređenju zgrade Maraska u budući hotel s pet zvjezdica.

Je li razočaran što radovi nisu ni počeli i ima li kakve informacije investitora Dogus Hrvatske, pitanja su gradonačelniku Zadra Branku Dukiću koji je povodom godišnjice njegovog mandata gostovao u eteru Radio Zadra.
- Jesam, razočaran sam. Grad Zadar je davao punu podršku tom projektu zbog kojeg se mijenjao i plan Maraska parka. Ne znamo jesu li oni u financijskim problemima zbog promijenjene geopolitičke situacije. Nemamo nikakvih novih informacije od investitora. Kao gradonačelnik, ja sam im jasno poručio da želimo da se tamo dogodi hotel a mi ćemo im izaći ususret, kazao je Dukić.

On je govorio i o gradskim hotelima koji se pripremaju u Zadru  kojem je, istaknuo je Dukić,  potreban novi gradski hotel. Polako se pokazuje interes prema ulaganjima u hotela, istaknuo je Dukić, otkrivajući kako će to biti ulaganje u prostor bivšeg hotela Beograd. Za njega su Hoteli Zadar, vlasnici tog objekta kao i zgrade hotela Zagreb, investitori s ozbiljnim namjerama i skorim planovima ulaganja.
- Grad Zadar nije upitan. Terasa ispred hotela Zagreb u vlasništvu je Grada Zadra. Hoćemo li je dati u koncesiju ili otkup, to se još ne zna, ali Grad Zadar nije u toj investiciji upitan, ponovio je gradonačelnik Dukić.
Grad Zadar je dobio i prvostupanjski spor oko te terase koja je ušla u temeljeni kapital Hotela Zadar i koja je važan dio idejnog rješenja projekta na kojeg su i konzervatori dali suglasnost.