Plesna udruga Gesta vratila se iz Samobora 21.04.2018 sa sjajnim uspjehom svojih plesačica. Na SamoPles Festu, na kojem je nastupalo preko 600 plesača iz Hrvatske i Slovenije, Gestice su osvojile drugo mjesto u kategorijama Production number kadeti - Formacije, Production number Djeca - Formacije te Lyrical jazz Kadeti - Formacije, a kao posebna nagrada za kraj došlo je 1. mjesto i nagrada za najbolji kostim koji je izradila poznata zadarska kostimografkinja Anita Goreta.

Mentor i koreografkinja, ujedno i umjetnički voditelj cijele udruge Gesta Nena Jurišić, autorica je svih Gestinih dramskih cjelovečernjih predstava kao i koreografija. Ulomci s kojima smo se natjecali su plesni dijelovi iz ostvarenih produkcija, a oni su na žiri ostavili snažan dojam.

- Iznimno sam zadovoljna rezultatima koje postižemo tijekom posljednjih 17 godina djelovanja i zapravo ove nagrade su veliki poticaj za djecu, ali i vjetar u leđa za mene obzirom da je struka prepoznala kvalitetu i posebnost naših koreografija. Na natjecanju je sudjelovalo 650 plesača i preko 20 ansambala iz Hrvatske i Slovenije. Prije svih nagrada i priznanja koje smo do sada dobili najvrjedniji su zajedništvo, prijateljstvo i ljubav prema plesnoj umjetnosti koju godinama njegujemo zajedno sa našim Gesticama, ističe Jurišić.

Bliži se kraj plesne sezone i Gestice vrijedno plešu i rade na nekoliko projekata kao što su obilježavanje Svjetskog dana plesa u nedjelju 29. travnja na Trgu pet bunara u 11 sati, organizaciji velike plesne međunarodne manifestacije u sjećanje na pok.Nives Šimatović-Predovan U Kazalištu lutaka na kojem će sudjelovati preko 280 plesača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije... Kruna školske godine završna je produkcija Odgojoj 2, koja će se održati 11. lipnja u HNK Zadar.