Općina Poličnik ostvarila je obećanje o donaciji terene za gradnju kuće obitelji Laure Dragaš, djevojke čija je priča o teškim uvjetima u kojima živi animirala brojne žitelje Zadarske županije i Hrvatske koji su joj odlučili pomoći. Odluka koju je Općina donijela na prijedlog načelnika Davora Lončara bila je prvi konkretan korak u konačnom stambenom zbrinjavanju ove obitelji.

U hodu je došlo do izmjene plana o gradnji, jer se pokazalo da je predviđena parcela od 900 četvornih metara daleko od infrastrukture, te bi troškovi gradnje bili značajno viši nego na parceli od 600 kvadrata, koja je kasnije "pronađena".

Teren je, kako nas je izvijestio predsjednik KUU Krš Briševo Drago Romić, očišćen i uskoro se očekuju geodeti kako bi se projekt mogao papirnato riješiti. Još uvijek neimenovani izvođač zatražio je donaciju građevinskog materijala od dobavljača, na Laurin račun već je sjelo i nešto novca prikupljenog u različitim donacijama, a mještani su se već dogovorili oko angažmana na budućem gradilištu. Najkraće rečeno, trebalo bi se dogoditi čudo da za nekoliko mjesecei Laura ne useli u novi dom!

Lauri možete pomoći uplatom na žiro račun: Dragaš Laura, Pavličova ulica 8, Briševo: IBAN HR8024070003104973657