Nakon što je jučer ujutro palo 5 centimetara snijega na izletištu Cvituša u Općini Lovinac, Ličani su se ponadali kako je napokon kraj njihovim mukama.

- Prvi sanjkaši su stigli !Cvituša je otvorena, palo je oko 5 cm snijega, ipak manje od očekivanog. Prognoze kažu bit će snijega još navečer i sutra. Sanjke spremne, o polama, kobasicama i vinu da i ne govorimo!, poručili su još jučer sa svoje Facebook stranice.
Danas ipak - druga priča.

- Tamburaši pjevaju slično - Opet nas je prevarilo vrime... Nažalost , jugo je učinilo svoje!, stoji u objavi, praćenoj fotografijom na kojoj se vidi da su na izletištu preostale tek malene krpice bijelog prekrivača.

Inače, sanjkalište je dugo 100 metara, a široko 130 metara. Specijalizirano je za sanjkanje i učenje prvih skijaških spustova. Uz sanjkanje i skijanje Izletište ima i gastronomsku ponudu unutar drvene kućice. Uz rekraciju za djecu i odrasle te gastronomsku ponudu na Izletištu se nalazi i mala suvenirnica u kojoj se, uz službene suvenire Izletišta ( majice, kape, šalice, magneti, razglednice ), mogu pronaći i proizvodi lokalnih OPG-ova.

Šteta za Zadrane kojima je ovo najbliže izletište na kojem mogu osjetiti zimske radosti. Padne li samo malo temperatura i nešto snijega, eto nove prilike već sljedećeg vikenda!

Radost je kratko trajala