Konferencija za medije nakon nove domaće pobjede Zadra, i devetog trijumfa u posljednjih deset utakmica, protekla je u dobrom raspoloženju. Razumljivo, s obzirom na kvalitetu igre koju je prikazala domaća momčad na putu do novog slavlja, piše Basketball.hr.

- Bila je ovo timska pobjeda. Odlično smo ispunili plan igre koji nam je trener zadao. Od početka do kraja smo bili bolji. Zagrađivali smo u obrani, hvatali smo skokove i na kraju smo riješili utakmicu u svoju korist. Olimpija je dobra momčad, na kraju krajeva dobili su Partizana u gostima. Znali smo da se ne smijemo opustiti niti u jednom trenutku. Na poluvremenu smo pričali kako ne smijemo popustiti iako smo vodili 21 razlike i to smo na kraju i napravili - rekao je Kristijan Krajina.

Upitan je li ovo bila najbolja partija Zadra ove sezone kratko je rekao:

- Uz Megu da! - na što je Naglić šaljivo podboo:

- Što i nije tako teško.

Jasno, bila je šala proizašla iz dobrog raspoloženja i zadovoljstva igrom i novom pobjedom. Drugom uzastopnom u ABA ligi.

- Prije svega moram čestitati momcima na prikazanoj igri i prije svega altruizmu kojega pokazujemo iz utakmice u utakmicu. To je ono što me ponajviše veseli. Imali smo šest dvoznamenkastih igrača, a to puno znači. Nema egoizma, tj. na minimalnoj je razini, igramo kao momčad i ovaj je rezultat posljedica upravo toga. Prvo je poluvrijeme bilo na zaista visokoj razini. Zadovoljni smo, trebamo proslaviti pobjedu, no već u nedjelju igramo protiv Hermesa. Moramo se skoncentrirati, proći kroz tu utakmicu neokrznuti jer nas već idući vikend očekuje težak raspored - započeo je Aramis Naglić.

Zadrani su pola sata igrali kvalitetnu košarku, na razini kakvu smo rijetko vidjeli posljednjih godina u Krešinom domu, no ponovno je došlo do pada u trećoj dionici. Iz svlačionica se izlazi leggiero.

- I danas je treća četvrtina bila mala lošija. Zasad dovoljno dobro igramo preostale tri, pa nju možemo i istrpiti. I ja bih volio da nema tih padova u igri, no tada bi to bila vrhunska košarka. Moramo biti zadovoljni. S obzirom na raspored napravili smo dobar posao, no idemo dalje. Čekaju nas Hermes, Budućnost, Šibenik... Imamo puno posla i moramo biti glavom unutra.

Ponovno je dobru utakmicu odigrao Lovre Bašić koji je u jednom trenutku zabrinuo sve okupljene nakon što mu je koljeno „propalo", no nasreću sve je završilo bez težih posljedica i s novom dobrom partijom mladog Zadranina.

- Mislim da je koncentriran i da je počeo uživati u tome što radi. Skinuo je pritisak kojega je imao i zbog domaćeg terena i zbog očekivanja koja su prema njemu usmjerena. Ja vjerujem da može tako nastaviti - zaključio je domaći trener nakon nove pobjede.