Na završnici Erste plave lige u Sportskom parku Mladost u Zagrebu sjajne rezultate ostvarili su polaznici Univerzalne sportske škole Start.

Iako je atletika tek jedan od sportova s kojim se ova nadarena djeca bave stigli su do vrhunskih rezultata u konkurenciji najboljih atletičara Hrvatske od četvrtog do sedmog razreda osnovne škole.

Odlični rezultati ostvareni na izlučnom natjecanju u Zadru ponukali su voditelje škole Juru Vuletu i Ivana Mijolovića na pokretanje atletske sekcije u sklopu škole odnosno AK Start.

Ivona Erak je u bacanju kugle za djevojke polaznice šestih razreda osvojila drugo mjesto (7.77 m). Zlato joj je izmaknulo za devet centimetara. Slavila je Riječanka Petra Štiglić (7.86 m). Zanimljivo je da su djevojke zbog propusta organizatora bacale kuglu od tri umjesti dva kilograma.

Alen Skorić je u utrci petaša na 300 metara osvojio brončano odličje. Ovo su prve dvije državne medalje u povijesti Starta. Sigurno, ne i posljednje.

Finale Erste plave lige izborile su i u bacanju vortexa Sara Sutlović koja je među četvrtašicama bila osma te Aurora Mindoljević koja je osvojila 11. mjesto među petašicama.

Upisi u Univerzalnu sportsku školu Star su u tijeku. Dobrodošla su sva djeca od 4 do 12 godina, a više informacija možete pronaći ovdje.