Kako uštedjeti na računima za energente u svojim domovima ili tvrtkama, te kako obiteljski dom ili višestambenu zgradu uspješno prijaviti na neki od lokalnih ili nacionalnih natječaja putem kojih se ostvaruje sufinanciranje za povećanje energetske učinkovitosti građani/ke Zadra imat će priliku saznati u ponedjeljak 20. ožujka.

Na Narodnom trgu će se, naime, između 11 i 12 sati održati informiranje i savjetovanje građana pod nazivom „Više energije - manji račun". Aktivnost se provodi u sklopu projekta „CB-GREEN; prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje", a na pitanja građana odgovarat će članovi/ce timova za energetsku učinkovitost (EE timova) Grada Zadra i Zadarske županije. 

S obzirom da projekt CB-GREEN s provedbom završava 31. ožujka 2017., ovo je posljednja aktivnost informiranja građana na otvorenom, no valja podsjetiti kako su u sklopu projekta osnaženi EE timovi Grada Zadra i Zadarske županije koji će nastaviti građanima/kama odgovarati na upite poslane na e-mail adrese [email protected] i [email protected].

Također je važno podsjetiti kako je u sklopu projekta CB-GREEN, koji je s provedbom započeo 1. travnja 2015., proveden niz aktivnosti kojima se promiče korištenje obnovljivih izvora i energije i potiče energetska učinkovitost, pa su tako u perivojima Vladimira Nazora i kraljice Jelene Madijevke u Zadru, te na šetnici Surdup I i u Ulici Franje Tuđmana u Neumu klasična rasvjetna tijela zamijenjena LED svjetiljkama, dok je poluotok Klek dobio solarnu rasvjetu. Izrađeni su akcijski planovi energetske učinkovitosti gradova Zadra i Mostara, te Općine Neum, a održan je i niz specijaliziranih radionica za upravljačke strukture i tehničko osoblje javnog sektora u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Zadarskoj županiji. Izrađena je Sektorska analiza projekata iz područja