U utorak, 15. studenoga 2016. godine u 18 satiu Multimedijalnoj dvorani (117) Novog kampusa Sveučilišta u Zadru održat će se predavanje pod nazivom „Putovanja i obrazovanje".

Tom će prilikom Stanka Gabrić i Andrea Kegalj pričati o svojim iskustvima sa studentskih razmjena u Austriji i Bugarskoj, stručnoj praksi na Kanarskim otocima, studiju u Irskoj, ali i o drugim putovanjima.

Posebna gošća na ovom predavanju bit će Ashley Colburn, američka novinarka koja je za dokumentarni film WOW CROATIA dobila 2 Emmyja.

O predavačima:

Ashley Colburn je američka novinarka koja je završila srednju školu u Fallbrooku, San Diego, a fakultet novinarstva i španjolskog jezika u Coloradu. Za vrijeme studija sudjelovala je u razmjeni studenata u Madridu i zaljubila se u Europu. Snimila je mnoštvo dokumentaraca i proputovala više od 45 država svijeta, a za dokumentarac o Hrvatskoj WOW CROATIA dobila je 2 prestižne nagrade Emmy.

Stanka Gabrić završila je Gimnaziju u Metkoviću nakon koje je upisala preddiplomski studij Kultura i turizam te diplomski studij Poduzetništvo u kulturi i turizmu na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zadru. Za vrijeme diplomskog studija sudjelovala je na razmjeni studenata u Velikom Tarnovu u Bugarskoj. Nakon uspješno završenog diplomskog studija nastavila je obrazovanje u Waterfordu, Irska, te 2016. diplomirala Business, smjer Marketing. Trenutno završava Odnose s javnošću na Londonskoj školi za odnose s javnošću u Zagrebu.

Andrea Kegalj završila je turističku srednju školu u Splitu te preddiplomski studij Kultura i turizam na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zadru. Nakon uspješne tri godine studija nastavila je diplomski studij Kulturne baštine u turizmu na istom Odjelu, na kojemu je trenutno apsolventica. Tijekom studija završila tečaj fotografije i tečaj za turističkog vodiča. Sudjelovala je na razmjeni studenata u Klagenfurtu te se inspirirana tim iskustvom prijavila za stručnu praksu na Kanarskom otočju.