Dvije glazbene poslastice koje će se održati na Forumu u kolovozu predstavljene su danas na konferenciji za novinare u Lounge & Baru Ledana.

U utorak 9. kolovoza u Zadar stiže jedan od najpoznatijih kubanskih bendova Habana Social Club.

Kao nastavak legendarnih Buena Vista Social Club turneju u Hrvatskoj započinju 7. kolovoza u Splitu, sutradan su u Hvaru, a potom u Zadru. Slijede koncerti u Rijeci i Puli.

- Habana Social Club broji 14 vrhunskih glazbenika i vokalista, a u posljednjih 30 godina koliko postoje kroz glazbu i ples prenose istinsku i bezuvjetnu ljubav života. Za Kubance glazba i ples su put ka sreći pa su tako i njihove pjesme istinita priča o životu koji spaja patnju i sreću, kazala je Silvija Jurin, predstavnica organizatora iz Outbox tima.

Zanimljiv je podatak da bend ove godine planira održati preko 200 nastupa te da su prošle godine samo u Mađarskoj imali 40 prodanih koncerata.

U Zadru je koncert predviđen za nešto više od 1000 gledatelja. Vip parter se prodaje po cijeni od 190 kuna, parter košta 145, a slobodno stajanje 120 kuna.

Ulaznice se prodaju na prodajnim mjestima Eventima, desetak dana prije koncerta bit će i u prodaji u Turističko informativnom centru na Narodnom trgu, ukoliko do tada koncert ne bude rasprodan. Ulaznicu već sada možete kupiti i online na www.eventim.hr.

Samo tri dana nakon Kubanaca na Forum stižu Massimo i Zagrebački solisti.

- Zadnjih par godina želja nam je bila organizirati koncert Massima na Forumu. I evo uspjeli smo i to u idealno vrijeme, u špici sezone, 12. kolovoza, kazao je organizator koncerta Boris Horvat.

U pretprodaji preko sustava Eventima Vip ulaznica stoji 200 kuna, sjedenje 150, a stajanje 100 kuna. Uoči koncerta ulaznice će biti dvadesetak kuna skuplje.

- Često simfonijski orkestri u kombinaciji s nekim bendom zvuče kao tipka na klaviru, šuplje i čini se kao da su šminka. Mi smo to izbjegli. Postigli smo sinergiju glazbene umjetnosti. Svi dosadašnji koncerti s tim vrsnim glazbenicima bili su jako uspješni. I moram reći, nisu trebali raditi s nama Zadar, ali kada su čuli da je u pitanju Forum i uvidjeli koliko meni znači ovaj grad odlučili su doći. Pozivam stoga Zadrane da nam se pridruže na Forumu i isprate ovaj susret glazbenika, kazao je Massimo koji je dodao kako će sigurno biti i gostiju za čije se nastupe čekaju potvrde.

- Direktor TZ grada Zadra Ante Rados izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će s ova dva koncerta Zadar održati kontinuitet više glazbene razine..

To je naša programska smjernica, naglasio je Rados.